❤️ Dárek ke každé objednávce

DORUČENÍ ZDARMA NAD 1249 Kč

DORUČENÍ ZDARMA NAD 1249 Kč

Slovensko - EURDeutschland - EURÖsterreich - EUR

Jak na strašák jménem ekzém?

Jak na ekzém?

Ekzém se bohužel nedá úplně vyléčit. Můžete však zmírnit jeho příznaky. Vhodná přírodní kosmetika pomáhá eliminovat kožní zánět, svědění a zarudnutí. Více se dozvíte v článku.

Proč vzniká ekzém?

Ekzém neboli dermatitida je chronické zánětlivé kožní onemocnění, které vede k suché, zarudlé a svědící pokožce. V závažnějších případech může kůže popraskat a krvácet.

Ekzémem trpí lidé všech věkových kategorií. Většinou se vyskytuje u dětí. Často se vyvíjí v raném věku, ale může vás postihnout iv dospělosti. Obvykle se jedná o dlouhodobý stav. V některých případech se může zlepšit.

Existuje několik druhů ekzémů. Nejznámější je atopický ekzém. Trpí jím většinou lidé s alergiemi, astmatem nebo častým zánětem spojivek. Ekzém způsobuje kombinace více faktorů. Většinou se jedná o genetiku. Pokud ekzémem trpí jeden z rodičů, pak je až o 40 – 50% větší pravděpodobnost, že se vyskytne u dětí.

Co způsobuje ekzém?

  • alergeny (roztoči, domácí zvířata, pyl, plísně)
  • určité druhy potravin (mléčné a sójové výrobky, ořechy, vejce, pšenice)
  • některé tkáně (zejména vlna a polyester)
  • stres
  • genetické predispozice

Ekzém často zhoršují externí faktory jako počasí a kvalita životního prostředí. Například příliš mnoho suchého vzduchu připravuje pokožku o přirozenou vlhkost. Suchá pokožka vede ke svědění, škrábání a zánět se zhoršuje. Pojďme se podívat, jak můžete zmírnit příznaky ekzému přírodní cestou.

Čo spôsobuje ekzém?

Jak na ekzém?

Vsaďte na správné ingredience

Nejdůležitější je udržovat zdravou kožní bariéru používáním jemného čistícího prostředku a hydratačního krému bez jakýchkoli agresivních přísad. Veganská přírodní kosmetika je proto ideální řešení.

V kosmetických přípravcích hledejte ingredience jako vitamin C, niacinamid a aloe vera, které mohou pomoci minimalizovat záněty a zvýšit produkci kolagenu.

Dopřejte si ovesnou koupel

A to doslova. Oves má čistící a antibakteriální účinky. Pomáhá zbavit pokožku volných radikálů a toxinů. Pravidelná 30 minutová koupel z ovesných vloček může pomoci odstranit odumřelé kožní buňky, uklidnit zánět, zvlhčit pokožku a snížit jizvení.

Vhodným řešením je i ovesná kosmetika. Je šetrná k citlivé dětské pokožce, má uklidňující účinky a dokáže vyléčit dětské opruzeniny. Kosmetika s výtažky z ovesných zrn pomáhá ke zmírnění atopického ekzému.

Rastlinné oleje s liečivými účinkami

Rostlinné oleje s léčivými účinky

Rostlinné oleje v BIO kvalitě pokožku maximálně hydratují a vyživují. Dokáží zmírnit příznaky ekzému.

Vyzkoušejte dermální krémy NAMYDERM s vysokým obsahem madlového oleje a macerátu heřmánku v BIO slunečnicovém oleji, které zajišťují důkladné promaštění pokožky.

Zázračné hydroláty

Hydroláty nebo květinové vody jsou výjimečné produkty vznikající destilací rostliny vodní párou. Jedná se vlastně o kondenzát s obsahem přírodních extraktů jako éterický olej (silice) jen s mnohem nižší koncentrací.

Vyzkoušejte přírodní dermální mléko DERMAL L s vysokým obsahem macerátu heřmánku v BIO slunečnicovém oleji, madlového oleje a BIO hydrolátu heřmánku římského, které zajišťují důkladné hydratování pokožky.

Článek je pouze informativní a nenahrazuje odborné vyšetření, léčbu odborníků ani zdravý životní styl. Přesto věříme, že vám článek přinesl množství důležitých informací a přírodní kosmetika ze Slovenska bude pro vás tou správnou volbou. Zajímá vás víc ze světa přírodní kosmetiky? Sledujte nás na Facebooku a Instagramu.

Ďalšie zaujímavé články