❤️ Dárek ke každé objednávce nad 359 Kč

❤️ Dárek k objednávce nad 359 Kč

BEZPLATNÉ DORUČENÍ NAD 1249 Kč

BEZPLATNÉ DORUČENÍ NAD 1249 Kč

Slovensko - EUR

5 tipů, jak správně pečovat o jizvy

Jak správně pečovat o jizvy

Jizvy si zaslouží speciální péči. Důležité je používání správné kosmetiky, ochrana před slunečním zářením i pravidelná masáž. Podívejme se na to, jak vypadá správná péče o jizvy.

Jizvy chraňte před sluncem

Slunce je pro jizvy nepřítel číslo jedna. Červené a hnědé skvrny může ještě více zvýraznit. Čerstvé jizvy jsou mimořádně náchylné k hyperpigmentaci. Proto se chirurgické zákroky doporučují především v chladnějších měsících. Sluníčko je tehdy méně intenzivní a jizvy můžete chránit oblečením. V létě doporučujeme použít krém s vysokým ochranným faktorem. SPF 50+.

I staré jizvy si zaslouží speciální péči. Pokožka v okolí jizvy má totiž tendenci spálit se o něco rychleji. Starší jizvy proto chraňte před slunečním zářením stejně obezřetně jako nové.

Na jizvy po akné pomáhá bakuchiol

Bakuchiol je extrakt z listů a semen purporově kvetoucí rostlinky Psoralea corylifolia. Svými účinky připomíná retinol. Při pravidelném používání zjemňuje vrásky, zvyšuje produkci kolagenu a redukuje hyperpigmentaci. Na rozdíl od retinolu je mnohem šetrnější k pokožce. Proto je ideální pro lidi s velmi citlivou pletí.

Mezi další superschopnosti bakuchiolu patří, že zjemňuje jizvy po akné. Redukuje tmavé skvrny a sjednocuje tón pleti. Vyzkoušejte 1% pleťové sérum Bakuchiol od Namy. Perfektně se postará o sjednocení tónu pleti. Sérum navíc stimuluje tvorbu kolagenu, který pomáhá regenerovat poškozenou pokožku a zlepšuje vzhled pleti. Chcete-li se o zázračných účincích bakuchiolu dozvědět více, klikněte na náš blog.

Na jizvy po akné pomáhá bakuchiol

Vsaďte na hydratační kosmetiku

Stávající jizvy neumíme odstranit mávnutím kouzelného proutku. Můžeme však urychlit proces vyblednutí použitím vhodných kosmetických přípravků. Čerstvé jizvy potřebují pravidelné promazávání, aby zůstaly pružné a nesvědily. V lékárnách najdete spoustu speciálních krémů a gelů určených k hojení jizev.

V kosmetice hledejte účinné přírodní látky jako aloe vera, kokosový olej, kakaové máslo, vitamín E, které mají zázračné schopnosti redukovat jizvy.

Přírodní zázrak jménem aloe vera

K promazávání jizev doporučujeme náš přírodní hydratační krém s koenzymem Q10, aloe vera a bambuckým máslem. Aloe vera obsahuje látky pomáhající k regeneraci tkání a kožních buněk. Přispívá k celkové obnově kůže.

Hydratační krém obsahuje také bambucké máslo, které zanechává pokožku pružnou a jemnou. Díky voňavým přírodním silicím z pomeranče a Ylang Ylang poskytne výživu nejen pokožce, ale také vašim smyslům.

Přírodní zázrak jménem aloe vera

Pomoci může i masáž

Kromě klasické masáže pomocí krému si můžete dopřát tlakovou masáž. Na zahojenou jizvu tlačte prstem přibližně třicet vteřin, poté povolte prst a přesuňte jej trochu vedle. Tímto způsobem postupujte po celé délce jizvy. Masáži se můžete věnovat i deset minut denně.

Článek je pouze informativní a nenahrazuje odborné vyšetření, léčbu odborníků ani zdravý životní styl. Přesto věříme, že vám článek přinesl množství důležitých informací a přírodní kosmetika ze Slovenska bude pro vás tou správnou volbou. Zajímá vás víc ze světa přírodní kosmetiky? Sledujte NAMY na Facebooku a Instagramu.

Další zajímavé články

Používáme cookies, abychom pro vám zabezpečili ten nejlepší zážitek z našich webových stránek. Pokud budete pokračovat v používání této stránky, tak souhlasíte s našimi Zásadami zpracování osobních údajů a použití cookies.