❤️ Dárek ke každé objednávce nad 359 Kč

❤️ Dárek k objednávce nad 359 Kč

BEZPLATNÉ DORUČENÍ NAD 1249 Kč

BEZPLATNÉ DORUČENÍ NAD 1249 Kč

Slovensko - EUR

Jak poškozuje modré světlo pleť? Pomoci může přírodní kosmetika

Jak poškozuje modré světlo pleť?

Modré světlo negativně ovlivňuje nejen zrak a spánek, ale také pokožku. Ke zmírnění negativních účinků modrého světla na pleť může pomoci také přírodní kosmetika. Více se dozvíte v článku.

Co je modré světlo?

Na naši pokožku denně ovlivňuje obrovské množství faktorů. Rozdělujeme je na vnější a vnitřní. Zevnitř může stav pleti ovlivňovat například hladina hormonů v těle či genetika. Mezi vnější faktory řadíme sluneční záření, teplotu vzduchu, vítr či modré světlo. Pojďme se podívat, co to modré světlo vlastně je.

Modré světlo je přirozenou součástí slunečního záření. Nachází se na okraji viditelného světla. Můžete ho najít i pod zkratkou HEV světlo (high-energy visible light), tedy vysokoenergetické viditelné světlo. Působí na nás rozptýleně a pro lidský organismus je neškodné. HEV světlu se dokonce připisují mnohé pozitivní účinky jako zlepšování nálady či podpora paměti. Díky němu vidíme oblohu modré barvy.

Modré světlo však vyzařují také některá elektronické zařízení, především obrazovky počítačů, notebooků, chytrých telefonů nebo televizorů. Takové intenzivní působení modrého světla v těsné blízkosti obličeje má škodlivé účinky na náš organismus. Negativně ovlivňuje zrak, biorytmus či spánek. Ano, i na pokožku.

Co je modré světlo?

Jak poškozuje modré světlo pleť?

Výzkumy ukazují, že již 60 minut působení modrého světla může urychlit proces stárnutí pleti. Průměrný člověk tráví před obrazovkou přibližně 6 hodin denně. Takže, pokud se vám při nejbližším pohledu do zrcadla bude zdát, že máte o něco více vrásek, pleť je mdlá a oteklá, příčinou může být i čas strávený díváním do telefonu.

Hlavním rizikem je, že modré světlo proniká velmi hluboko do kůže (dokonce ještě hlouběji než UV záření). Dostává se až ke kolagenovým a elastinovým vláknům, díky kterým je naše pleť pružná. Modré světlo je spouštěčem tvorby volných kyslíkových radikálů (oxidantů). Oxidační procesy způsobují zánět,úbytek elasticity čipoškození kožní bariéry.

Co způsobuje modré světlo pleti ve zkratce :

  • stárnutí
  • pigmentové skvrny
  • otoky
  • zarudnutí
  • ochabnutí
  • nadměrné vysoušení

Bonusový tip: Nastavte si na telefonu a počítači filtr modrého světla. Je to důležité zejména ve večerních hodinách. Zajistíte si alespoň o něco kvalitnější spánek.

Co způsobuje modré světlo pleti?

Jaké řešení nabízí přírodní kosmetika?

Nebojte se, nemusíte hned vypínat všechna elektronická zařízení. Účinná ochrana proti fotostárnutí pleti spočívá zejména v dostatku antioxidantů. Kromě jídelníčku bohatého na antioxidanty vsaďte také na přírodní kosmetiku s vysokým obsahem antioxidačních složek.

Mezi silné antioxidanty patří bakuchiol, koenzym Q10 či astaxanthin. Pomoci může i kyselina hyaluronová.

  • bakuchiol – silný antioxidant výrazně redukuje pigmentové skvrny, stimuluje tvorbu kolagenu a má silný anti aging účinek. Bakuchiol naleznete například v našem pleťovém séru , které perfektně rozmazlí vaši pokožku. Říká se, že je nástupcem oblíbeného retinolu. Na rozdíl od retinolu je mnohem šetrnější k pokožce. Produkty s bakuchiolem mohou směle používat i lidé s velmi citlivou pletí.
  • koenzym Q10 – základní antioxidant a jeden z nejlepších přírodních bojovníků proti stárnutí. Zdobí etikety téměř každého anti aging produktu. Pomáhá snižovat poškození pokožky volnými radikály a chrání pokožku před vnějšími vlivy (i před modrým světlem). Objevte náš hydratační krém díky kterému bude pleť vzkvétat jako jarní louka.
  • astaxanthin – opravdový silák a nejsilnější antioxidant vůbec. Jedná se o karotenoid získaný z červené mikrořasy Haematococcus pluviali, která jej vytváří na vlastní ochranu před slunečním zářením. Astaxanthin zmírňuje vrásky, stimuluje tvorbu kolagenu a snižuje výskyt pigmentových skvrn. Chrání pokožku před stárnutím.
  • kyselina hyaluronová – zázračná molekula podporuje růst nových kožních buněk a pomáhá zbavit se starých poškozených buněk. Vyzkoušejte balíček přírodních produktů Absolut Hyaluron od Namy.

Bonusový tip: Zařaďte do jídelníčku potraviny bohaté na antioxidanty jako borůvky, kvalitní hořká čokoláda, listová zelenina či grapefruit.

Článek je pouze informativní a nenahrazuje odborné vyšetření, léčbu odborníků ani zdravý životní styl. Přesto věříme, že vám článek přinesl množství důležitých informací a přírodní kosmetika ze Slovenska bude pro vás tou správnou volbou. Zajímá vás víc ze světa přírodní kosmetiky? Sledujte NAMY na Facebooku a Instagramu.

Další zajímavé články

Používáme cookies, abychom pro vám zabezpečili ten nejlepší zážitek z našich webových stránek. Pokud budete pokračovat v používání této stránky, tak souhlasíte s našimi Zásadami zpracování osobních údajů a použití cookies.