❤️ Dárek ke každé objednávce nad 359 Kč

❤️ Dárek k objednávce nad 359 Kč

BEZPLATNÉ DORUČENÍ NAD 1249 Kč

BEZPLATNÉ DORUČENÍ NAD 1249 Kč

Slovensko - EUR

Přírodní kosmetika pro muže: Vše, co potřebujete vědět

Přírodní kosmetika pro muže

Zdravá a svěží pokožka je základ moderního muže. Do popředí se stále více dostává přírodní kosmetika pro muže. Poradí si s problémy jako akné, podráždění či vrásky. Jak má vypadat přírodní péče o mužskou pokožku se dozvíte v článku.

Ženská versus mužská pokožka

Mužská pokožka se od ženské diametrálně odlišuje. Může za to mužský hormon testosteron, který určuje její vlastnosti a strukturu. A přestože je každá pokožka jedinečná, můžeme obecně konstatovat, že mužská pokožka je hrubší, mastnější a jinak stárne. A co je nejdůležitější, rostou na ní vousy.

  • tloušťka – odhaduje se, že mužská pokožka je o 20% hrubší než ženská. Proto je odolnější vůči nepříznivým vlivům prostředí jako vítr, mráz či sluneční záření
  • mastnota – muži mají mnohem aktivnější mazové žlázy v porovnání se ženami. Mužská pokožka má větší póry a produkuje více kožního mazu. Proto je náchylná k tvorbě akné a černých teček
  • stárnutí – je to sice trochu nefér, ale známky stárnutí se u mužů projevují později než u žen. Když se však začnou projevovat, tak rychlostí blesku. Objeví-li se první vrásky, jsou mnohem hlubší a výraznější

Pro péči o mužskou pokožku je ideální přírodní kosmetika. Podívejme se blíže na jednotlivé oblasti těla.

Čištění obličeje 

Na čištění obličeje doporučujeme jemné přírodní mýdlo. Tuhá mýdla od NAMY mají perfektní čistící účinky, zklidňují podrážděnou pokožku, odstraňují přebytečný maz a zároveň nevysušují pleť.

Na čištění pleti rozhodně nedoporučujeme kosmetiku s obsahem alkoholu. A to ani po holení. Alkohol pleť zbytečně vysušuje a dráždí. Naše mýdla obsahují rostlinné oleje zaručující maximálně možnou hydrataci. Zároveň mají antibakteriální složky.

A co zbytek těla?

Muži od sprchového gelu neočekávají zázraky. Stačí, aby dobře myl a příjemně voněl. My jsme vyvinuli pánský sprchový gel s přírodním složením, který toho dokáže mnohem víc. Čistě přírodní složení bez chemikálií hloubkově vyživuje a čistí celou pokožku těla. Má smyslnou kořeněnou vůni grapefruitu, koriandru a pepře. Probouzející vůně zvyšuje sebevědomí. Budete usínat s pocitem čistoty a odpočinku.

Čištění mužské tváře

Hydratace je základ (i u mužů)

Pokud jste v ruce nikdy nedrželi hydratační krém, je načase to napravit. Krémování opravdu není ostuda. Hydratační krém by měl být věrným parťákem každého muže. Ideální jsou přírodní krémy, které dodají pokožce potřebnou vláhu a výživu. Nepotřebujete mít v koupelně deset různých balení. Použijte univerzální denní krém od NAMY < strong>na tvář, ruce a tělo. Na kosmetické poličce zůstane více města. 

Denní krém pro muže obsahuje aloe vera, heřmánkový macerát v BIO slunečnicovém oleji a kakaové máslo. Tato zázračná trojkombinace zjemní i tu nejdrsnější pleť. Heřmánkový macerát působí protizánětlivě. Aloe vera podporuje regeneraci buněk a celkovou obnovu kůže.

Jemné složení vyhovuje i problematické a citlivé pleti. Přírodní silice Ylang Ylang, grep, koriandr, kajeput a levandule příjemně provoní pokožku a navodí pocit pohody. Krém vám bude závidět i vaše něžnější polovička 🙂

Jak pečovat o pleť po holení

Výskyt vousů a jejich odstraňování značně komplikuje péči o pleť. Někteří muži si nechávají na bradě narůst hustý porost. Pokožka pod bradou vyžaduje speciální péči, aby nesvědila a nešupinatele. Bradatým mužům doporučujeme sáhnout po přírodním kosmetickém oleji na bradu a vousy. Postará se o dobrý stav vousů i pokožky pod nimi.

Pokud patříte k mužům, kteří mají rádi svou bradu bez vousů, následující řádky jsou určeny vám. Každodenní holení zvyšuje přecitlivělost pokožky, narušuje svrchní vrstvu pokožky a přirozenou ochrannou bariéru. Pleť je pak náchylnější k různým zánětům a podráždění.

Několik rad při holení:

  • pokožka musí být dostatečně vlhká
  • čepele rovnátek nebo břitvy by měly být co nejostřejší. Během holení je pravidelně oplachujte vodou
  • holící pohyb by měl jít ve směru růstu vousů (nikdy ne proti)
  • po holení tvář důkladně opláchněte vlažnou vodou, naneste přírodní olej s rostlinnými výtažky a antibakteriálními vlastnostmi. Pomůže obnovit narušenou vrstvu pokožky
Péče o mužskou pokožku hlavy

I pokožka hlavy si zaslouží péči

Vše, co muž potřebuje k mytí vlasů naleznete v našem tuhém šamponu s kondicionérem. 100% přírodní šampon s obsahem rostlinných olejů, silic a aktivních látek jako vitamín E a Panthenol podporuje zdravou pokožku hlavy. Šampon je mimořádně jemný ik citlivé pokožce a zároveň účinně smývá z vlasů veškeré nečistoty, pachy a mastnotu. 

Tuhý šampon je praktický parťák na cesty. Stačí ho hodit do tašky a vyrazit na výlet, pracovní cestu či do posilky. Nerozlije se a zabere minimum místa. Bonusem je intenzivní orientální vůně, která vaše vlasy zahalí do roušky tajemství. Budou vonět dobrodružstvím a zdravým sebevědomím.

Článek je pouze informativní a nenahrazuje odborné vyšetření, léčbu odborníků ani zdravý životní styl. Přesto věříme, že vám článek přinesl množství důležitých informací a přírodní kosmetika ze Slovenska bude pro vás tou správnou volbou. Zajímá vás víc ze světa přírodní kosmetiky? Sledujte NAMY na Facebooku a Instagramu.

Další zajímavé články

Používáme cookies, abychom pro vám zabezpečili ten nejlepší zážitek z našich webových stránek. Pokud budete pokračovat v používání této stránky, tak souhlasíte s našimi Zásadami zpracování osobních údajů a použití cookies.