❤️ Dárek ke každé objednávce

DORUČENÍ ZDARMA NAD 1249 Kč

DORUČENÍ ZDARMA NAD 1249 Kč

Slovensko - EURDeutschland - EURÖsterreich - EUR

Co je psoriáza a jak zmírnit její příznaky?

Co je psoriáza?

Psoriáza dokáže pořádně zkomplikovat život. I když se nedá úplně vyléčit, dobrou zprávou je, že můžeme zmírnit některé projevy. Pomáhá pobyt u moře, kvalitní oblečení či přírodní kosmetika. V článku se dozvíte, jak můžete výběrem správné kosmetiky tlumit psoriázu.

Co je psoriáza?

Psoriáza je chronické zánětlivé onemocnění kůže, kdy se pokožka regeneruje až 7krát rychleji než pokožka zdravých lidí. Normálně se pokožka obnovuje každých 28 dní, u psoriázy je to každé 3-4 dny. Buňky se hromadí na povrchu a vznikají hrubá zarudlá ložiska s bílými šupinami. Nejčastěji se objevují v oblastech, které jsou vystaveny tření jako kolena, lokty či břicho. Může vzniknout i na nohou, hlavě či nehtech.

Jde o dědičné nebo genetické onemocnění. Může se objevit v jakémkoli věku (často v dospělosti). Psoriáza má tendenci vzplanout zejména v období stresu.

Nejčastější příčiny vzplanutí psoriázy:

  • nadměrný stres, přepracování, traumatická událost
  • nezdravý životní styl
  • oblečení vyvolávající tření
  • některé léky
  • infekce hrdla či nosu
  • poranění pokožky nebo tetování

Správná kosmetika je základ

Mezi doprovodné příznaky psoriázy patří svědění, podráždění, bolest, otok a mimořádně suchá pokožka. Špatnou zprávou je, že psoriáza se nedá 100% vyléčit. Můžeme však tlumit její projevy. Těžké formy onemocnění léčí specialista předepsáním vhodných léků nebo biologickou léčbou.

Jedno je jisté, při psoriáze je třeba věnovat speciální pozornost produktům, které používáte ve své kosmetické rutině. Na běžnou kosmetiku přeplněnou umělými parfémy rovnou zapomeňte. Pokožku by zbytečně podráždila a vysušila. Vsaďte na přírodní produkty se schopností hydratovat, redukovat zánět a léčit.

Správna prírodná kozmetika je základ

Důležitá je hydratace

Suchá ložiska je třeba důkladně hydratovat krémy na mimořádně citlivou a suchou pokožku. Ideální jsou naturální hydratační krémy. Vyzkoušejte dermální krémy NAMYDERM s vysokým obsahem madlového oleje a macerátu heřmánku v BIO slunečnicovém oleji, které zajišťují důkladné promaštění pokožky.

Krémy obsahují ingredience, které se postarají o perfektní hydrataci z přírody – bambucké máslo, kakaové máslo, madlový olej, macerát heřmánku v BIO slunečnicovém oleji, vitamin E. Vitamin E je silný antioxidant zabraňující poškození buněk . Má protizánětlivý účinek a podporuje hojení ložisek.

Dopřejte si relaxační koupel

Psoriázu může zlepšit i pobyt u moře. Koupání v mořské vodě, bezstresové období a sluneční paprsky mají blahodárné účinky na lidi s psoriázou. Nezapomeňte však na ochranu před UV zářením.

Za úlevou od psoriázy nemusíte hned cestovat do přímořské destinace. Pomoci může i obyčejná relaxační koupel s himálajskou solí. Himálajská sůl má úžasnou schopnost zmírňovat zánětlivé projevy pokožky. Příznivě působí na akné, psoriázu a suchou pokožku.

Psoriáza vo vlasoch

Psoriáza ve vlasech

Psoriázou ve vlasech trpí až 50% lidí s psoriázou. Projevuje se nepříjemným svěděním a lupy. Co pomáhá? Snažte se neškrábat. Pokožku byste si mohli více podráždit a zanést do ní infekci. Vyhněte se také agresivním vlasovým přípravkům a vsaďte na jemnou a šetrnou kosmetiku.

A co zbytek těla?

U psoriázy vsaďte na šetrné sprchové gely a mýdla s neutrálním pH.

Po sprchování vyzkoušejte přírodní dermální mléko DERMAL L s vysokým obsahem macerátu heřmánku v BIO slunečnicovém oleji, madlového oleje a BIO hydrolátu heřmánku římského, které zajišťují důkladné hydratování pokožky.

Článek je pouze informativní a nenahrazuje odborné vyšetření, léčbu odborníků ani zdravý životní styl. Přesto věříme, že vám článek přinesl množství důležitých informací a přírodní kosmetika ze Slovenska bude pro vás tou správnou volbou. Zajímá vás víc ze světa přírodní kosmetiky? Sledujte nás na Facebooku a Instagramu.

Ďalšie zaujímavé články