❤️ Dárek ke každé objednávce nad 359 Kč

❤️ Dárek k objednávce nad 359 Kč

BEZPLATNÉ DORUČENÍ NAD 1249 Kč

BEZPLATNÉ DORUČENÍ NAD 1249 Kč

Slovensko - EUR

Jak pečovat o zdravý mikrobiom pokožky?

Jak pečovat o zdravý mikrobiom pokožky?

Rozmanitý mikrobiom pokožky plný bakterií působí jako neviditelný ochranný plášť. Problém nastává tehdy, když je kožní bariéra narušena. Nastupují špatné bakterie, které pokožce způsobují problémy. V článku se dozvíte, jak pečovat o zdravý mikrobiom kůže.

Co je mikrobiom pokožky?

Pod slovem mikrobiom si většina z nás představí střeva. Mikrobiom však označuje všechny mikroorganismy žijící v našem těle. Ano, i pokožka má vlastní mikrobiom, který se vyvíjí od narození. Pouze na samotné kůži se nachází až 1000 druhů bakterií a 80 druhů hub. Jejich zastoupení se odlišuje v závislosti na barvě pleti, rasy, pohlaví, věku, užívání léků, fyzické aktivity i zeměpisné šířky. Žádný mikrobiom není stejný. Je naprosto unikátní jako otisk prstu.

Největší skupinu kožního mikrobiomu tvoří dobré bakterie. Vytváří jakýsi neviditelný ochranný plášť kůže. Problém nastává, když je kožní bariéra narušena. Tehdy dochází k přemnožení patogenních (špatných) bakterií. Narušená bariéra způsobuje vznik kožních onemocnění jako psoriáza, suchá pokožka, ekzém, akné či atopická dermatitida.

Co ovlivňuje mikrobiom pokožky:

  • nadměrné čištění pokožky
  • nesprávný peeling
  • nevhodná kosmetika
  • agresivní čistící kosmetika
  • nesprávná strava
  • kouření, pití alkoholu a stres
Jak zajistit zdravý mikrobiom pokožky?

Jak zajistit zdravý mikrobiom pokožky?

Mikrobiom pokožky má mírně kyselé pH pohybující se v rozpětí od 4,5 do 5,5 . Kyselé prostředí je nepříznivé pro patogeny, které v něm nepřežijí. Jak tedy zajistit zdravý ochranný plášť kůže?

Klíčem ke zdravému mikrobiomu je rovnováha . Abyste udrželi pokožku v rovnováze, je třeba se o ni příkladně starat. Vyhýbejte se agresivním peelingům a přílišnému čištění. Vyživujte pokožku látkami jako jsou prebiotika, esenciální oleje, omega 6 a omega 9 mastné kyseliny. Prebiotika vyživují dobré bakterie a podporují zdravý mikrobiom. Důležitý je i správný výběr kosmetiky , která udrží mikrobiom šťastný 🙂

For Men - Kozmetika pre muža​

Přírodní kosmetika je řešení

Mikrobiomu pokožky prospívá jemné čištění prostřednictvím šetrné kosmetiky. Jemné přípravky na mytí udržují přirozeně kyselé prostředí pokožky. Vyzkoušejte sprchové gely od NAMY, jejichž čistě přírodní složení respektuje rovnováhu pokožky.

Sprchový gel s levandulí navozuje relax a hýčká tělo. Pro obzvlášť citlivou pokožku doporučujeme maximálně jemný sprchový gel s obsahem olivového oleje a vůni damašské růže. Pro muže máme v nabídce sprchový gel s grapefruitem a pepřem. Chcete se příjemně osvěžit a zároveň hydratovat svoji pokožku? Vyzkoušejte náš letní sprchový gel s mátou.

Nezapomeňte i na správné čištění pleti . Vsaďte na čistící přípravky, které odstraňují make-up a nečistoty, aniž by narušily přirozenou rovnováhu pokožky obličeje. Přesně taková je naše přírodní micelární voda s růžovou vodou a aloe vera. Obsahuje miliony účinných micel. Jedná se o malé čistící molekuly suspendované ve vodě. Micely chytře přitahují nečistoty jako magnet. Micelární voda zároveň uvolňuje póry, tonizuje a zvyšuje hydrataci pokožky.

Článek je pouze informativní a nenahrazuje odborné vyšetření, léčbu odborníků ani zdravý životní styl. Přesto věříme, že vám článek přinesl množství důležitých informací a přírodní kosmetika ze Slovenska bude pro vás tou správnou volbou. Zajímá vás víc ze světa přírodní kosmetiky? Sledujte NAMY na Facebooku a Instagramu.

Další zajímavé články

Používáme cookies, abychom pro vám zabezpečili ten nejlepší zážitek z našich webových stránek. Pokud budete pokračovat v používání této stránky, tak souhlasíte s našimi Zásadami zpracování osobních údajů a použití cookies.